top of page

DE LA IMATGE FIXA A LA IMATGE EN MOVIMENT

ELS INICIS DEL CINEMA.

Destaco el projecte FLIPBOOK com una bona manera d’introduir a l’alumnat en els inicis del cinema i els mecanismes a partir dels quals aquest art ha anat evolucionant.

Amb el projecte es pretén conèixer la història del cinema a partir de la creació d’un flipbook, és a dir, a partir de al creació d’animacions fixes que generen una il·lusió òptica. És a través d’aquest treball que es pretén que els alumnes entenguin l’obtenció de moviment a partir del pas continu d’imatges fixes i que creïn les seves pròpies històries.

 

El desenvolupament de la proposta es presenta a continuació. La proposta que s’adjunta és la que proposa la web http://eduartisticasecundaria.wordpress.com/2013/04/18/flip-book-de-la-imatge-fixe-a-la-imatge-en-moviment/ i la qual destaco per l’interès que m’ha despertat:

 

Activitat 1: Un passeig per la història del cinema
Per iniciar la proposta, es dóna a conèixer la història del cinema des de les primeres aportacions del cinematògraf mut dels germans Lumière, fins al cinema digital del segle XXI.

 

Activitat 2: Aspectes tècnics i expressius del cinema
Es parlar i es reflexiona al voltant de diverses produccions cinematogràfiques, posant atenció en el seus aspectes tècnics i expressius. També és interessant, donar a conèixer diversos gèneres cinematogràfics.

 

Activitat 3: Què és un flipbook?
Es dóna resposta a la pregunta de l’activitat, mitjançant la visualització de diversos exemples i l’anàlisi de les seves característiques, per comprendre millor el seu procés de construcció i ús.

 

Activitat 4: Ideació i planificació del nostre flipbook
El grup pensa en una possible narració o concepte a desenvolupar, i decideix i planifica tots els requeriments necessaris per poder portar-lo a terme. És necessari treballar a l’aula la part conceptual, a partir de petits debats de temes d’interès, per tal de construir narracions més complexes.

 

Activitat 5: Construcció del flipbook
Es desenvolupa i es porta a terme el muntatge  del flipbook, mitjançant els materials i recursos que s’adaptin més, a les necessitats de cadascuna de les propostes.

 

Activitat 6: Gravació i edició del flipbook
Es grava el flipbook en moviment i s’edita el vídeo final.

 

Crec que és una manera senzilla, dinàmica i simple de conèixer els orígens del cinema i la seva evolució i construcció. A més a més es poden treballar molts aspectes relacionats amb altres competències d’àrees del currículum, com les pertinents a l’àrea de llengua, informàtica, social i ciutadana, etc.

 

 

FLIP BOOK

bottom of page